Testimoniale

You are here: Home / Coach Rodica Obancea / Testimoniale

Puncte tari

Parafrazez ceea ce mi-a impartasit un client in urma unor proiecte de coaching derulate impreuna:

De fiecare data am apreciat atitudinea bine ancorata in realitate, abilitatea de a evidentia situatii concrete, pe care frica noastra de schimbare ne facea sa nu le adresam. Sa  lucrezi cu Rodica nu este usor, nu este intotdeauna placut, insa asa si trebuie sa fie, deoarece ea, in mod constant ne provoaca la schimbare si ne invita sa vedem realitatea asa cum este. Pe parcursul interactiunii noastre de coaching, am ajuns la concluzia ca daca continuam sa ne ascundem de adevar, nu vom face nici o schimbare, nu vom progresa.

Aspectul pe care il apreciem cel mai mult in lucrul cu Rodica este comportamentul sau etic, profesionist, coloana vertebrala dreapta in fata influentelor. In procesul de schimbare, clientul va incerca la inceput sa se ascunda, sa evite efortul real, sa gaseasca scuze, sa transfere responsabilitatea asupra coach-ului sau, in mod agresiv sa invinovateasca coach-ul, ca fiind cel care i-a aratat ce trebuie facut. Rodica isi pastreaza calmul si intotdeauna urmeaza calea etica.”

Stilul meu de coaching invita la nivelul urmator, care provoaca depasirea limitelor, obstacolelor, dar si creste increderea in propriile abilitati de a trai schimbarile dorite.

Testimoniale

“As dori sa o recomand pe Rodica Obancea alaturi de care am lucrat pe parcursul anului trecut, mai intai in calitatea de coach personal, iar in ultimele doua luni in calitate de coach pentru echipa de management. Am inceput sa lucram impreuna cu 3 luni inainte de a prelua noua mea pozitie de management si, la finalul perioadei de lucru, am reusit astfel sa ating toate obiectivele stabilite. Tranzitia catre noua mea pozitie in organizatie s-a desfasurat lin si am incheiat anul cu rezultate superioare fata de obiectivele propuse. In timpul colaborarii noastre, Rodica a dovedit un inalt profesionalism, punand un accent puternic pe rezultate. Prin urmare, dupa ce am finalizat programul meu de leadership development, am ales-o pe d-na Obancea ca si coach pentru echipa de management, in scopul de a consolida spiritul de echipa si de a imbunatati competentele de leadership. Fiind un observator fin, provocand si punand intrebari, aratand o buna cunoastere si utilizare a competentelor de coaching, d-na Obancea a demonstrat capacitatea de a lucra cu diferite tipuri de personalitate si de asemenea cu echipe manageriale. Impreuna cu echipa suntem siguri ca programul de coaching al d-nei Obancea este un adevarat catalizator in procesul nostru de imbunatatire continua si de constructie a unei organizatii puternice, care si-a propus obiective ambitioase”.

“O recomand fara rezerve pe Rodica Obancea ca fiind un coach eficient si valoros. Am fost impresionata de dedicarea, entuziasmul si calitatea colaborarii cu Rodica. Programul de coaching m-a ajutat pe mine si echipa mea sa atingem rezultate de business semnificativ crescute”.

“Am lucrat cu Rodica in mai multe proiecte de coaching, la nivel individual si de grup, de-a lungul ultimilor ani. De fiecare data am apreciat atitudinea bine ancorata in realitate, abilitatea de a evidentia situatii concrete, pe care frica noastra de schimbare ne facea sa nu le adresam. Sa lucrezi cu Rodica nu este usor, nu este intotdeauna placut, insa asa si trebuie sa fie, deoarece ea, in mod constant ne provoaca la schimbare si neinvita sa vedem realitatea asa cum este. Pe parcursul interactiunii noastre de coaching, am ajuns la concluzia ca daca continuam sa ne ascundem de adevar, nu vom face nici o schimbare, nu vom progresa. Aspectul pe care il apreciem cel mai mult in lucrul cu Rodica este comportamentul sau etic, profesionist, coloana vertebrala dreapta in fata influentelor. In procesul de schimbare, clientul va incerca la inceput sa se ascunda, sa evite efortul real, sa gaseasca scuze, sa transfere responsabilitatea asupra coach-ului sau, in mod agresiv sa invinovateasca coach-ul, ca fiind cel care i-a aratat ce trebuie facut. Rodica isi pastreaza calmul si intotdeauna urmeaza calea etica. Lucrand cu Rodica ca si coach, am invatat unele dintre cele mai importante lectii: raspunsul este intotdeauna la noi si am invatat ca fara jocurile de putere care ne  aduc stres, avem de fapt o viata organizationala implinita.”

“Sesiunile de coaching cu Rodica au venit ca o prelungire fireasca a experientei de cunoastere si invatare de la Leaders si m-au ajutat si mai mult sa constientizez si sa ma inteleg mai bine. Rodica a avut un mod foarte eficient de a ma impulsiona si provoca catre obiectivele pe care le-am stabilit impreuna. O experienta extrem de placuta si folositoare, care mi-a deschis ochii si m-a facut sa vad perspective noi, sa am o alta abordare si sa-mi dezvolt stilul de invatare si interactiune cu ceilalti. Si sa devin mult mai focusat si mai aliniat cu ce-mi doresc”

„Rodica este un coach de mare valoare. Felul in care pune intrebarile te face sa iti reconsideri asumptiile. Acesta este faptul determinant care m-a facut sa apelez la ea de fiecare data cand aveam nevoie de coaching, atat in perioada cat am fost Country Manager la Ixia, cat si dupa, ca antreprenor si angel investor.”

“Sesiunile au fost o oportunitate sa vad diferit modul in care munceam si sa pun in practica notiunile pe care le stiam doar teoretic. Sesiunile de coaching m-au ajutat sa identific moduri de a corecta pattern-uri de functionare ineficienta in echipa si apoi sa le corectez, ca sa obtin rezultatele dorite. Am inteles ca ma pot da un pas in spate ca sa vad cum functioneaza procesele din echipa si astfel sa le pot optimiza si conduce mai eficient

“Prin sesiunile de coaching am obtinut o maturizare profesionala. Am invatat sa ma cunosc pe mine mai bine, pentru a putea controla reactiile si implicatiile acestora in activitatea zilnica.Am reusit sa am un management mai bun pentru stres si presiune.Am facut un progress pe partea emotionala si am invatat sa nu mai am o abordare personala asupra situatiilor. In contextul noului job, sesiunile de coaching au ajutat pentru face fata senzatiilor de coplesire, frica, ajutandu-ma la cresterea motivatiei de a performa. Am invatat si eu cateva modalitati de face coaching cu colaboratorii mei.“

“Procesul de coaching a avut un impact major in viata mea profesionala, precum si in cea personala. Pe plan profesional, in special, am reusit sa imi depasesc nivelul de cunoastere interioara astfel incat sa reusesc sa trec peste propriile bariere. Impreuna cu Rodica, am identificat o serie de faux pas pe care ii faceam si tot impreuna de-a lungul acestui timp am lucrat pe ele: jocurile de putere/disputele neconstructive in care intram, capacitatea de a colabora cu persoanele autoritare, precum si cu colegii, de pe pozitii parteneriale, capacitatea de a-mi sustine/prezenta punctul de vedere chiar si atunci cand mediul/interlocutorul pare nefavorabil ideilor pe care ma pregatesc sa le expun, si nu in ultimul rand abilitatea de a actiona in loc de a analiza/comenta. De exemplu, succesul relatiei pe care o am cu managerul curent, se datoreaza schimbarilor petrecute in mine in urma procesului de coaching. Iar, cea mai importanta schimbare prin care am trecut eu in urma procesului de coaching, pe plan personal si profesional, a fost ca am trecut din starea « ma astept la…»  in starea « hai sa fac tot ce pot eu sa fac a.i. sa se intample ce imi doresc » ”.

“Am dorit sa iau parte in programul de coaching pentru a iesi din uzura zilnica si a face ceva deosebit, nou, care sa imi aduca intilnirea cu alti oameni, intr- un cadru mai putin formal. M-a intersat si mi s-a parut foarte util evaluarea stilurilor de conducere, de la directiv la delegativ si cum pot eu aplica zi de zi. Recomand tuturor celor ce doresc o evaluare a capacitatilor de leader si o schimbare pozitiva in aceasta directie.”

“Prin programul de coaching am descoperit cum pot sa-mi urmaresc obiectivele, fara sa ma abat de la ele, am descoperit cum pot sa lucrez la punctele slabe si care sunt punctele mele forte.Colaborarea cu Rodica a fost una foarte placuta, ea tratand sesiunile cu calm, rabdare si profesionalism”

“Experienta mea cu Rodica a inceput printr-o cautare. A mea de catre mine.
Impreuna cu Rodica mi-am clarificat obiectivele, am invatat ca important este sa incepi cu lucrurile simple, sa perseverezi chiar daca ai gresit.
Am descoperit impreuna cu ea ca rezultatele unei echipe sunt mult mai mari atunci cand oamenii inteleg si se implica in realizarea obiectivelor.
Experienta de coaching a insemnat un pas inainte si am constatat ca intr-o echipa este mult mai usor sa vezi problemele fiecaruia si mai ales sa le gasesti solutii aplicabile in practica.“

“Participarea mea la programul de coaching mi-a oferit posibilitatea sa cunosc oameni noi, din domenii de activitate diferite. Sa ofer suport si sa primesc suport din partea celorlalti membrii ai echipei. A fost o oportunitate de a schimba opinii bazate pe experienta de viata si expertiza fiecaruia. Am constientizat faptul ca exista probleme si preocupari comune. Mi-am stabilit obiective clare, am invatat despre mine alaturi de ceilalti si am plecat mai inbogatita. A fost o experienta  deosebita, garnisita cu multe momente incarcate emotional, savurose si de multe ori pline de umor !”

“Am invatat din nou sa-i ascult pe cei din jurul meu, sa fiu parte si sa contribui la succesul unei echipe, am cunoscut oameni cu preocupari diferite de ale mele care activeaza in alte domenii, am decoperit placerea de a visa spre obiective marete precum si punerea lor in practica. Poate cel mai important lucru dobandit prin participarea la acest program a fost acela de parasi zona de confort “atat de draga noua” si de a trece efectiv la treaba prin concretizarea, inceperea si terminarea proiectelor de business si personale.”