Nu există transformare organizațională fără transformare personală

„Transformare” este un cuvânt pe care îl întâlnesc des în mediul organizațional: sunt multe organizații care au trecut și trec, în prezent, prin transformări. Este un proces care și-a câștigat „reputația” de a fi dureros, greu, complex și, adesea, eșuat. Cunosc mulți manageri care deja au pus în practică mai multe transformări și cunosc mulți angajați care nu mai vor să audă de astfel de proiecte.

În calitate de coach, am acompaniat transformarea în câteva organizații, având rolul de călăuză care conduce echipa responsabilă de implementarea transformării prin „locuri neumblate de ei”. Misiunea mea a fost să merg, împreună cu echipa, „pe scaunul din dreapta”, contribuind la evidențierea obstacolelor care puteau să stea sau chiar stăteau în calea schimbării, precum și la învățarea de comportamente noi, necesare pe terenul nou. Unul dintre principiile pe care mă bazez în practica mea de coaching este inspirat din natură: pentru ca ceva să crească, trebuie să înlături toate obstacolele care ar putea sta în calea creșterii.

Citeste articolul complet pe managerexpress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Alte articole:

Liderul absent

Liderul absent

Una dintre temele recurente în procesele mele de coaching cu lideri este legată de absență – liderul absent. Mă refer refer aici la oameni care...

VREI SA RAMANEM IN CONTACT?

Aboneaza-te la newsletterul meu periodic pentru a primi informatii
despre proiecte, resurse si evenimente relevante pentru tine.

* = câmp necesar